Nijolė Pareigytė – atvirai apie buvusias drauges: blogis užklumpa netikėtai, o jos ruošėsi ilgai

Vienos garsiausių grupių „69 Danguje“ prodiuseris Egmontas Bžeskas su likusia vienintele nare Nijole Pareigyte nesiruošia nuleisti rankų kovoje su buvusiomis narėmis Karina Krysko, Ingrida Martinkėnaite bei Goda Alijeva.

Naujienų portalui tv3.lt Egmontas Bžeskas atskleidė, kas toliau vyksta šioje jau kurį laiką besitęsiančioje dramoje.

Buvo pranešta, kad „Šeškės“ (Karina Krysko, Ingrida Martinkėnaitė, Goda Alijeva) pateikė Valstybiniam patentų biurui prašymą dėl prekių ženklo „69 danguje“ registracijos panaikinimo.

Teigama, jog taip darė siekdamos sustabdyti tolesnę grupės „69 danguje“ veiklą, taip pat neva pakenkti šio ženklo savininkei prodiuserinei įmonei „TV komanda“, grupės įkūrėjui, gerai žinomam prodiuseriui Egmontui Bžeskui ir „69 Danguje“ lyderei Nijolei Pareigytei.

„Šiais veiksmais jos stengiasi pasinaudoti buvusia šlove, pasisavinti mūsų visų sukurtą turtą, sumažinti šio projekto narių skaičių ir daugiau pasipelnyti. Beje, šiuo metu jos prarado pagrindinį žmogų, kuris suformavo visą projektą, dalyvavo visų mūsų dainų kūrybiniame procese.

Dėl jų neteisėtų veiksmų nukentėjo ne vienas planuotas mūsų koncertas šią vasarą. Mūsų fanai, užsakovai buvo klaidinami, kad neva grupė pakeitė pavadinimą, o „69 Danguje“ jau nebėra. Pradžioje mums kartu su Egmontu buvo šokas, ką jos daro, negalėjome patikėti, kas vyksta, dėl to tylėjome.

Vėliau išaiškėjo, kad tuo metu kai jos šypsojosi man į akis Kauno arenos koncerte, jau buvo pasidariusios fotosesiją be manęs… Blogis užklumpa netikėtai, mes tam nebuvome pasiruošę, o jos, matyt, tam ilgai ruošėsi. Dabar jos neteisėtai naudoja mano atvaizdą „YouTube“ platformoje, „Facebook“, visur yra mano atvaizdas.

Be to, visos dainos liko su mano vokalu. Taip elgtis yra labai nesąžininga, net baisu pagalvoti, kaip taip iš viso galima buvo sugalvoti“, – sakė N. Pareigytė.

Naudoja nevartotiną žodį

Egmontas Bžeskas, kaip sakė naujienų portalui tv3.lt, kreipėsi į teisinių paslaugų grupės METIDA, kuri specializuojasi prekių ženklų apsaugos srityje, advokatą.

„Pasidomėjus tokiu skundu ir išnagrinėjus šią situaciją, kilo noras pasidomėti, ką reiškia ir iš kur kilęs pavadinimas „šeškės“.

Pasirodo, jų pačių pavadinimas kelia pagrįstų teisinių klausimų. Pasiaiškinus su Valstybine lietuvių kalbos komisija, paaiškėjo, kad tokie žodžiai kaip „šeškės“, „septinkės“, „aštunkės“ ir t.t. neatitinka valstybinės kalbos vartojimo reikalavimų ir negalėtų būti registruojami Lietuvos prekių ženklų registre kaip prekių ženklai, nes tai bendrinėje kalboje nevartojami žodžiai.

Bendrinėje kalboje turėtų būti sakoma: „šešakė, septynakė, aštuonakė“, – komentavo advokatas Erikas Saukalas.

Remiantis šiais argumentais, E. Bžeskas su N. Pareigyte bei advokatu E. Saukalu pateikė prašymą pripažinti prekių ženklo registraciją negaliojančia.

E. Bžeskas neslepia apmaudo. Anot jo, originalus pavadinimas, kuris veikia 20 metų, turi gintis prieš „piratinius“ veiksmus bandant pasisavinti ženklą kitu pavadinimu, kuris kelia asociacijas su originalu. 

„Pabrėžiu, kad Karina Krysko bandė oficialiai kėsintis į originalaus ženklo nuosavybę, bet po „TV komanda“ pretenzijos savo ketinimus atsiėmė. Akivaizdu kad „Šeškės“ bando kenkėjiškai susidoroti su gerai žinomu pavadinimu, kuris jas pačias 20 metų maitino.

Tai – standartinė situacija visame pasaulyje, žinomi ženklai nuolatos kovoja su padirbamais gaminiais.

Šiuo atveju, „Šeškės“ yra „69 danguje“ kopija, siekiant pasisavinti ne savo turtą ir visais įmanomais būdais suklaidinti klausytojus. Jos nori privilioti publiką į neteisėtai vykstančius ir ateityje skelbiamus koncertus, pažeisdamos galiojančią sutartį su  „TV komanda“.

Savo turui, be jokių skrupulų naudoja pavadinimą „Velniškas greitis – 20 metų“, kuriuo buvo pavadintas  sėkmingas „69 danguje“  koncertas  Kauno arenoje.

Juk taip yra klaidinami klausytojai, jų grupei kokie 3 mėnesiai, apie kokius 20 metų gali būti kalba“, – dėstė Egmontas.

Savinasi ir logotipą

Galiausiai, E. Bžeskas atkreipė dėmesį į dar vieną  dalyką. „Šeškės“ šalia savo grupės pavadinimo naudoja stilizuotą skaičiaus „69“ pakreiptu šonu vizualizaciją. Anot jo, tokiu būdu siekdamos parodyti ryšį su savo ankstesne veikla ir nesąžiningai pasinaudoti grupės „69 danguje“ populiarumu.

 

Šiuo metu jis teigė esantis vienintelis dalininkas ir direktorius VšĮ „TV Komanda“, kuriai oficialiai priklauso „69 Danguje“ projektas.

„Į turto sąrašą įeina muzikos įrašai, į kuriuos įmonė investavo savo kapitalą, taip pat ir ženklas, kurį vienaip ar kitaip šiuo metu bandoma pasisavinti arba sunaikinti. Merginos šiurkščiai pažeidinėja sutartį.

Nesunku suprasti, kodėl staiga „TV Komanda“, aš ir Nijolė Pareigytė pasidarėme priešu? Kodėl Karina Krysko bandė kėsintis į ne jai priklausantį ženklą? Kodėl bandoma niekingais skundo keliais apriboti tolesnę ženklo veiklą? Tokiais veiksmais jos tik parodo savo trumparegiškumą.

Tokie veiksmai kenkia pirmiausia mūsų gerbėjams ir gerai žinomam „69 Danguje“ projekto tolesniam vystymui. Gyvename teisinėje valstybėje, ir tikiu įstatymais. Esame pasiruošę ginti teisybę. Nepavykus draugiškai susitarti, teks kreiptis į teismą.

Ruošiamės turbūt blogiausiam. O blogiausia yra teismas. Bet aš vis dar tikiuosi su jomis susitikti ir žmogiškai viską aptarti. Tikiuosi, kad jos atgaus protą“, – kalbėjo E. Bžeskas.

Pasidomėjus teisinių paslaugų grupės METIDA, kuri specializuojasi intelektinės nuosavybės teisių apsaugos srityje, advokatas  Erikas Saukalas patvirtino, kad „69 danguje“ fonogramų gamintojo teisės priklauso TV komandai. Šie muzikos įrašai registruoti „TV komandos“ vardu AGATA’, organizacijoje, kuri vienija atlikėjus bei muzikos leidėjus.

„Dabar buvo pasikėsinimas mus su N. Pareigyte išstumti iš „69 Danguje“. Tas išstūmimas nepavyko – pagrindinis pavadinimas nebuvo pasisavintas. Todėl buvo sukurtas panašus, asociacijas keliantis pavadinimas, kurį mes naudodavome kaip „pravardę“, tiesiog juokdamiesi. Ir šitaip bandoma suklaidinti klausytoją. Juk tai yra tas pats projektas, tos pačios dainos, tik kitas pavadinimas, kurio dėka norima pasidalinti daugiau pinigų, rafinuotai apeinant mūsų likusią komandą.

Jos elgiasi pakankamai brutaliai, gyvendamos teisinėje valstybėje. Atrodo, kad čia išvis jokių taisyklių nėra. Bet jos yra, ir ačiū Dievui. Mudu su Nijole tikrai ginsimės. O šypsosi jos labai gražiai. Atrodytų, kad merginos nieko blogo nedaro“, – aiškino Egmontas.

www.tv3.lt

Site Footer