Šimonytė TS-LKD suvažiavime: noriu, kad Lietuva nekoloboruotų su putinistinams naudingomis draugijomis

Likus mažiau nei mėnesiui iki Seimo rinkimų, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) suvažiavime premjerė Ingrida Šimonytė aptarė per kadenciją nuveiktus darbus bei pabrėžė paramos Ukrainai ir kovos su agresoriumi svarbą.

Vyriausybės vadovė vardindama per kadenciją įgyvendintas idėjas pabrėžė, kad pastarieji ketveri metai buvo kupini iššūkių: nuo migrantų krizės pasienyje iki didžiulės infliacijos padarinių likvidavimo bei spragų šalies saugumo sistemoje. Anot jos, situacijos nepalengvino ir opocizijos nuolat valdantiesiems žeriama kritika.

„Laisvesniu nuo krizių valdymo metu nepoilsiavome, o pagal tikslų maršrutą vykome į susitarimą dėl švietimo ir susitarimą dėl gynybos, ambicingą tūkstantmečio mokyklų programą, skubėjome gaminti savą energiją, platinome kelius saugumo partneriams greitesniam atvykimui, modernizavome ne vieną viešojo sektoriaus tarnybų darbo techniką, o eismą stengėmės reguliuoti taip, kad matytume kiekvieną jo dalyvį“, – sakė premjerė.

Kalbėdama apie ateities planus Lietuvai I. Šimonytė išsakė viltis ir toliau išlaikyti energetinės nepriklausomybės nuo rusiškų įmonių siekį, stiprinti regionus, spręsti socialines problemas bei toliau dėti visas pastangas, kad Ukraina įveiktų agresorių

„Noriu, kad Lietuva netaptų šalimi, kuri, užuot padariusi viską, kad Ukraina pasiektų pergalę karo lauke, nugalėtų Rusiją, imtų kolaboruoti su putinistams naudingomis draugijomis ir taip slopintų ukrainiečių viltis“, – suvažiavimo metu kalbėjo ministrė pirmininkė.

Ji akcentavo, kad pergalei pasiekti reikalinga ne tik reali pagalba, bet ir stiprus, Ukrainą ginantis politinis balsas.

„Ukrainos pergalei reikia ne tik realios pagalbos, kurią teikdami buvome tarp lyderių, bet ir politinio balso, ginančio Ukrainos interesus visuose tarptautiniuose formatuose taip pat nuoširdžiai, kaip tai darėme iki šiol“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

I. Šimonytė išreiškė viltis, kad ir toliau bus siekiama Ukrainos galimybių integruotis į vakarietišką europinę šeimą.

www.tv3.lt

Site Footer