Rusai paleido raketą į naujus kultūros namus, pranešama apie aukas

Rusų raketa pataikė į Charkivo srityje esančius kultūros namus. Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, kultūros namai buvo neseniai atrenovuoti. Pranešama, kad nuo smūgio nukentėjo mažiausiai septyni žmonės, sužeistas 11 m. amžiaus vaikas.

Svarbiausios penktadienio naujienos:

19:29 | Budanovas: Ukraina karo veiksmus tęs tol, kol išvys Rusijos karius

Ukrainos gynybos ministerijos vadovas Kirilas Budanovas leidiniui „The Wall Street Journal“ sakė, kad Ukraina tęs karo veiksmus tol, kol išvys Rusijos karius iš visos savo teritorijos, įskaitant Krymą ir kitus 2014 metais Maskvos okupuotus regionus.

„Nežinau jokių sienų, išskyrus 1991 m. sienas. Kas gali priversti Ukrainą įšaldyti konfliktą? Tai yra visų ukrainiečių karas, ir jei kas nors pasaulyje mano, kad gali diktuoti Ukrainai sąlygas, kuriomis ji gali gintis arba ne, jie rimtai klydo“, – kalbėjo jis.

REKLAMA

K. Budanovo teigimu, artimiausiais mėnesiais kariuomenė daugiausia dėmesio skirs Rusijos išstūmimui iš okupuotų teritorijų šalies pietuose, taip pat rytinio Donbaso.

Jis taip pat teigė esąs įsitikinęs, kad Vakarų ginkluotės tiekimas nekelia grėsmės Ukrainai.

„Mes kariaujame savo teritorijoje. Jeigu kas nors mano, kad tam tikros rūšies ginklų naudojimui turėtų būti taikomi apribojimai, noriu priminti, kad Rusija naudoja absoliučiai visas savo ginkluotės rūšis – nuo ​​sparnuotųjų raketų, paleistų iš povandeninių laivų. strateginiams bombonešiams. Kol kas čia dalyvauja visas Rusijos ginklų asortimentas, išskyrus branduolinius“, – sakė jis.

18:57 | Vokietija iki liepos pristatys Ukrainai 15 priešlėktuvinių tankų

Vokietija liepos mėnesį pristatys Ukrainai pirmuosius 15 priešlėktuvinių tankų „Gepard“, penktadienį patvirtino Vokietijos gynybos ministerijos atstovas spaudai. Jis pridūrė, kad tankai Ukrainoje turėtų būti visiškai parengti naudoti iki liepos vidurio, rašo CNN.

Balandžio pabaigoje Vokietija sutiko pristatyti Ukrainai priešlėktuvinius tankus. O gegužės pradžioje Berlynas pranešė, kad Kyjivui tieks septynias savaeiges haubicas.

Praėjusią savaitę Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pasveikino Vokietijos pranešimą, sakydamas, kad po įtampos tarp Kyjivo ir Berlyno dabar Berlynas pasuko „teisinga kryptimi“.

Pastaraisiais mėnesiais Vokietijos vyriausybė patyrė Ukrainos ir šalies politikų spaudimą.

18:30 | Atakuota Charkivo sritis

Per raketų ataką Lozovos mieste Charkivo srityje buvo sužeisti mažiausiai septyni žmonės, tarp jų ir vaikas, praneša Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Rusų raketa pataikė į naujai renovuotus kultūros namus.

„Charkivo sritis. Lozovos miestas. Rusijos raketos smūgis į naujai renovuotus kultūros namus. Septynios aukos, tarp jų 11 metų vaikas. Okupantai savo priešais laikė kultūrą, švietimą ir žmoniją. Ir jie jiems negaili nei raketų, nei bombų. Ką galvoja žmonės, kurie pasirenka tokius taikinius? Absoliutus blogis, absoliutus kvailumas“, – „Telegram“ rašo V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat pasidalijo sprogimo vaizdo įrašu.
www.tv3.lt

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer