Kėdainių rajone įvyko kraupus eismo įvykis – po susidūrimo į automobilio saloną įgriuvo briedis, nukentėjo vairuotojas

Šiąnakt Kėdainių rajone įvyko kraupus eismo įvykis – lengvasis automobilis, kuriuo vyko vienas žmogus, susidūrė su briedžiu.

Nuo smūgio gyvūnas įgriuvo į automobilio saloną ir sužalojo vairuotoją. Šis skubiai pristatytas į gydymo įstaigą.

Pranešė vidurnaktį

Eismo įvykis įvyko vidurnaktį Kėdainių rajono Pernaravos seniūnijoje, Mantigailių kaime, kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 179-ajame kilometre.

Bendrajam pagalbos centrui pranešta, kad automobilis „Škoda“ susidūrė su briedžiu, nukentėjo žmogus, taip pat reikalinga pagalba iš automobilio ištraukti žuvusį briedį, nes jis įstrigęs salone.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti policijos pareigūnai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir ugniagesiai gelbėtojai.

Išgabeno į ligoninę

Atskubėję medikai sužeistą automobilio vairuotoją nedelsiant išgabeno į gydymo įstaigą. Jis prispaustas nebuvo.

„Kai atvykome, automobilio vairuotojo įvykio vietoje nebuvo, dėl patirtų sužalojimų jis buvo išgabentas į ligoninę.

Automobilio salone buvo negyvas briedis. Jis įgriuvo per priekinį automobilio langą, tysojo ant priekinės keleivio sėdynės, o jo galva buvo atsidūrusi ant galinės sėdynės.

Panaudoję buksyravimo lyną, briedį ištraukėme.

Sunku prognozuoti, kas būtų, jei automobiliu būtų važiavę keletas žmonių. Vargu ar keleiviai būtų galėję išsigelbėti“, – pasakojo Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos vadas Gytis Miškinis.

Gelbėtojai perspėja

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja, kad briedis, skirtingai nei stirnos, išbėgdamas į kelią nesidairo. Dažniausiai su gyvūnais susiduriama vakare, naktį, 17–23 valandomis, taip pat anksti ryte. Briedžiai itin dažnai leidžiasi į kelią rugsėjo mėnesį, stirnos – lapkričio mėnesį, o štai šernai keliais turistauja kur kas ilgiau – nuo rugsėjo iki gruodžio.

Statistika liudija, kad 20–22 val. vakaro įvyksta daugiausia avarijų dėl susidūrimo su briedžiu. O štai tikimybė „pasisveikinti‘‘ su šernais, išbėgusiais į kelią, didžiausia rugsėjo mėnesį, jų pavojingi žygiai dažniausiai fiksuojami 21–23 val.

Autorius: Dimitrijus KUPRIJANOVAS

www.tv3.lt

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer