2022-aisiais į Amžinybę iškeliavę pramogų pasaulio veidai: jų netektys palietė kiekvieną

Vėlinių dieną visi skubame aplankyti ir pagerbti mirusiųjų. Laikas bėga, tačiau išėję iš šio pasaulio visuomet yra mūsų širdyse.

Šie metai iš pramogų pasaulio atėmė talentingus ir kūrybiškus žmones, kurių gedi visa Lietuva.

Liepos mėnesį mirė kino ir teatro aktorius Vytautas Tomkus. Skaudžią žinią paskelbė aktoriaus dukra Dovilė Tomkutė. V. Tomkui buvo 81-eri.

„Su skausmu ir liūdesiu pranešu, kad 2022 m. liepos 24 d., sekmadienį, 19 val. Vilniuje savo žemišką kelionę baigė mano brangus Tėtis, VYTAUTAS ROMUALDAS TOMKUS, g. 1940-07-29. teatro ir kino aktorius, LR nusipelnęs artistas, Vytauto didžiojo ordino kavalierius, gimtojo miesto Radviliškio garbės pilietis Nr. 1. Apie laidotuvių vietą ir laiką pranešime vėliau“, – socialiniame tinkle rašė D. Tomkutė.

Birželio 20 dieną Lietuvą apskriejo skaudi žinia – eidamas 86-uosius metus mirė legendinis kino ir teatro aktorius Regimantas Adomaitis.


Kiek anksčiau užuojautą dėl legendinio aktoriaus mirties paskelbė prezidentas Gitanas Nausėda. Pasak jo, R. Adomaitis buvo tikras atsidavimo aktorystei simbolis.

„Jis savo asmeniu ir veikla apglėbė ištisą Lietuvos kultūros epochą. Aš juo žavėjausi ne tik kaip kino, bet ir kaip teatro aktoriumi, kartu su kitais Lietuvos scenos grandais sukūrusiu neužmirštamų vaidmenų. Paskutiniame mūsų pokalbyje Maestro užsiminė norintis išbandyti save režisieriaus amplua.

Nepaprastai gaila, kad šiai svajonei nebuvo lemta išsipildyti. Visada prisiminsiu jo įstabų, gyvą, jaunatvišką balso tembrą, kuris pakeldavo nuotaiką net ir niūriausią dieną”, – užuojautoje sake G. Nausėda.

Muzikos pasaulis neteko dar vienos legendos – „Žalioj stotelėje“, „Elektrėnų žiburiai“ ir kitomis dainomis išgarsėjusio atlikėjo Leonido Šumskio (77 m.). Žinia iš ligoninės, kur L. Šumskis gydytas dėl patirtos traumos sukeltų komplikacijų, artimuosius pasiekė rugsėjo 25 d.

Šviesaus atminimo atlikėjas daugiau nei keturis dešimtmečius gyveno Maskvoje ir toliau dirbo muzikos pasaulyje. Įsimintiniausi jo gyvenimo momentai yra aprašyti 2020 m. žiemą Vilniaus knygų mugėje pristatytoje Ingos Liutkevičienės knygoje „Bravo estradai!“.

Didžiąją sceną L. Šumskis paliko savo karjeros pike, tvirtindamas, jog reikia jausti, kada ateina laikas pasitraukti. Buvęs dainininkas iki pat mirties organizavo, režisavo ir vedė renginius, dalijosi muzikine patirtimi bei padėjo jauniems kolegoms ruošti repertuarą, įrašyti ir išleisti kompaktines plokšteles.

Liepos mėnesį mirė ir garsus kompozitorius bei atlikėjas Audrius Balsevičius.

Artimo draugo ir kolegos gedi ir žinoma dainininkė Neda Malūnavičiūtė, kuri jautriais žodžiais pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Šiandien išėjo mano ilgametis bičiulis, bendražygis, daugelio dainų autorius, Audrius Balsevičius. Labai liūdna, mus siejo daug muzikos…Sudie mielas drauge. O ši daina viena gražiausių man asmeniškai. Ji parašyta daugiau nei prieš 25 metus. Mes ją čia atliekam kartu su Audrium.Užuojauta šeimai. Labai labai liūdna“ – anksčiau rašė ji.

Tą patį mėnesį Lietuva neteko ir kino bei teatro aktorius Vytauto Paukštės. Jam buvo 90 metų.

Apie tai „Facebook“ paskyroje pranešė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. „Netekome Vytauto Paukštės…Scenos korifėjus, ištisa epocha, Klaipėdos miesto garbės pilietis, Klaipėdos ir visos Lietuvos pasididžiavimas, o tuo pat metu žodžiais nenusakomai nuoširdus ir šiltas žmogus, išskirtinė ASMENYBĖ“, – įraše teigė meras. „Beprotiškai skaudi netektis, begaliniai nuoširdi užuojauta artimiesiems ir visiems mums“, – rašė jis.

V. Paukštė gimė 1932 metais liepos 2-ąją Kaune, 1957-aisiais baigė Lietuvos konservatoriją. Per savo karjerą teatre sukūrė daugiau kaip 130 vaidmenų, dar per 70 personažų įkūnijo kino vaidmenyse.

Lietuvos sporto bendruomėnę sukrėtė skaudi netektis. Draugiškų krepšinio rungtynių tarp „KKSC–Elmio“ ir „Biržų“ komandų metu sąmonę prarado, o vėliau mirė Anykščių ekipos žaidėjas Benas Steponėnas.

39 metų 194 cm ūgio puolėjas rengėsi žaisti „KKSC-Elmio“ komandoje, kuri varžosi Regionų krepšinio lygos (RKL) B divizione, skelbia Anykščių sporto centras.

„Vakar Anykščiuose krepšinio rungtynių metu mūsų draugui Benui sustojo širdis. Jam buvo tik 39-eri. Benas buvo tvirtas kaip ąžuolas, jo pastumt buvo neįmanoma. Ilsėkis ramybėje, bičiuli“, – „facebook“ rašė ir vienas iš SKM krepšinio mokyklos įkūrėjų Andrius Čerškus.

Pasak jo, greitoji pagalba į Anykščių sporto centrą važiavo net pusvalandį.

„Tikiuosi, LTU Basketball inicijuos reglamento pakeitimus, kad tiek NKL, tiek RKL rungtynių metu privalomai budėtų medikų brigada. Juk laiku suteikus pagalbą galima išgelbėti gyvybę“, – tikino jis.

www.tv3.lt

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer