Aiškėja staiga mirusios buvusios ministrės mirties priežastis: kolegos sukrėsti

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį mirė teisininkė, buvusi teisingumo ministrė ir Seimo kontrolierė Milda Vainiutė. Dėl teisininkės mirties kolegos išreiškė užuojautą, o kartu su ja Vyriausybėje dirbęs premjeras Saulius Skvernelis pasakojo, jog teisininkę prisimena ne tik kaip komandos narę, bet kaip ir jautrų bei empatišką žmogų.

Teisininkės mirtį LRT.lt patvirtino Seimo kontrolierė Erika Leonaitė. M. Vainiutei buvo 61 metai.

2016–2018 m. M. Vainiutė užėmė Lietuvos Respublikos teisingumo ministrės pareigas, nuo 2018 m. dirbo Seimo kontroliere.

Tuomet premjero pareigas ėjęs S. Skvernelis naujienų portalui tv3.lt patvirtino, jog M. Vainiutė jau kelis mėnesius sunkiai sirgo.

„Nenoriu detalių komentuoti, tačiau porą mėnesių ar daugiau sirgo, taip“, – patvirtino S. Skvernelis.

„Pats detalių nežinau, bet taip, buvo sveikatos problemų. Gaila, kad taip netikėtai visa tai pasibaigė“, – vėliau pridūrė ekspremjeras.

S. Skvernelis teigė, jog prisimena M. Vainiutę kaip jautrų ir empatišką žmogų.

„Kuklus žmogus, matantis kitų žmonių problemas, niekada nieko neįžeis, visada pasitars. Žmogus, kuris teisingumo ministerijai vadovavo, nors buvo įvairiausių situacijų. Ir jai teko priimti sprendimus, kai bausmių vykdymo sistemoje ištiko krizės. Liko tik patys gražiausi ir šviesiausi prisiminimai“, – pasakojo politikas.

M. Vainiutė 2002–2003 m. dirbo Nacionalinės teismų administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėja. 

2003–2009 m. ji buvo prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, 2009–2010 m. – Prezidento kanceliarijos vyriausioji konsultantė prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.

2016–2018 m. M. Vainiutė užėmė Lietuvos Respublikos teisingumo ministrės pareigas, nuo 2018 m. dirbo Seimo kontroliere.

Seimo Pirmininkė reiškia užuojautą dėl M. Vainiutės mirties

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu reiškia užuojautą dėl teisininkės, buvusios Seimo kontrolierės ir teisingumo ministrės, dėstytojos, daugelio mokslinių knygų ir straipsnių autorės bei bendraautorės, dr. Mildos Vainiutės mirties.

„Ji buvo sąžininga, kompetentinga ir kruopšti valstybės pareigūnė, kurios veiklos centre buvo žmogaus teisių klausimai. Tai išties didelė netektis.

Dėl M. Vainiutės mirties nuoširdžiai užjaučiu šeimą, artimuosius, teisininkų bendruomenę ir visus ją pažinojusius“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Teisingumo ministrė reiškia užuojautą

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska savo ir Teisingumo ministerijos bendruomenės vardu reiškia užuojautą dėl M. Vainiūtės netekties.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą Mildos Vainiutės artimiesiems, bendraminčiams ir studentams. Jos pastangos ir darbai einant ministro pareigas vienareikšmiškai stiprino Lietuvos teisingumo sritį. Jos patirtis ir įžvalgos tapo neatsiejamomis nuo tvarios teisėkūros praktikos Lietuvoje. Neabejoju, kad Mildos Vainiutės akademinis darbas išliks vertingu palikimu daugeliui ateities Lietuvos teisininkų“, – teigia E. Dobrowolska.

www.tv3.lt

Site Footer